Archívum 2016 november

Kávézunk vagy adventi koszorút készítünk?

Valószínűleg nem vagyunk egyedül azzal, hogy már nagyon várjuk a karácsonyt, és vele együtt az adventi időszakot.

Miután vasárnap gyújtjuk az első gyertyát, ezúttal egy különleges koszorú elkészítését mutatjuk be Nektek.

Hozzávalók: 4 darab kávéscsésze, 4 darab gyertya vagy mécses, fehér fatál, fenyő, csillagánizs, szegfűszeg, fahéj, néhány apró gomba, facsillag

 

  

 

Előre biztosítunk mindenkit, nagyon látványos, de nagyon könnyen elkészíthető dekorációról lesz szó.

Első lépésként tegyünk a csészékbe a gyertyákat, a maradék résekbe pedig díszítő jelleggel tegyünk egy keveset az ánizsból és a szegfűszegből.

   

Ezt követően pedig csak tegyük a tálakra a csészéket, és varázsoljuk teljessé a kompozíciót a gombákkal és a csillagokkal!

   

Már csak az illat miatt is érdemes két tálat használni, hiszen a karácsonykor nélkülözhetetlen fenyő és fahéj,

így igazán tud majd érvényesülni.

 

A végeredmény?

Rém egyszerű, mégis mutatós adventi koszorú, amelyből a barkácsolás alatt még kávézni is lehet - vagy inkább csak előtte?