szobaátalakítás

Szobaátalakítás vintage módra!

Nemrégiben egy gimnazista lány szobájának az átalakítására kaptam felkérést. Nagyon örültem neki, hiszen szakmailag is új feladatokat tárt elém, de a személyes meglátásom is az, hogy ebben a korban kiemelten fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahova jólesően vissza lehet húzódni. Azt hiszem, a végeredmény magáért beszél, és ismét bebizonyosodott, hogy nem kell vagyonokat otthagyni lakberendezési üzletekben ahhoz, hogy igazán tetszetős legyen egy szoba. Íme, néhány "kulisszatitok"!

Lámpa gyanánt egy ócska csillárt festettünk át speciális festékkel. Hihetetlen, milyen vékony, mégis milyen jelentőségteljes a választóvonal a vintage és a kacatok között :)

A megrendelő lány külön kérése volt egy doboz, amelyben az ékszereit tárolhatja. 

A fenyő bútorokat is átfestettük, új arculatot adva ezzel a szobának. Úgy gondoltam, ez a türkiz világ tetszésére lehet az ifjú hölgynek. 

Gondoltátok volna, hogy egy ilyen lámpából mennyi mindent ki lehet hozni? 

A klasszikus női szobainas elengedhetetlen egy ilyen elegáns, vintage szoba számára, mint amilyet most is alkottunk.

Gyúródeszka dekormatrica rátéttel - úgy hallottam, a szoba tulajdonosa nagyon szerelmes... :)

Üveg helyett csipke - amilyen látványos, olyan könnyű elkészíteni. 

Nos, őszintén szólva, a zongoraszék szétszedésével azért meggyűlt a bajunk, de a végeredményért megéri. 

Már húsz évvel ezelőtt is csináltam egy asztalt varrógéplábból, jó volt újra elővenni ezt a technikát. Csupán a festésen igazítottunk és egy félkör alakú lapot szereltünk a lábakra, és már kész is volt a csodás íróasztal. 

Nem mehtek el szó nélkül amellett, hogy mennyire hálás vagyok a nekem segítő csapatnak. Mindenki, aki a kezem alá dolgozott, rendkívül profi és odaadó módon végezte a munkáját, ami azt hiszem, egy ilyen csapatjátékban a lehető legnagyobb erény.

És, íme, a kész szoba, illetve néhány előtte-utána betekintés! Reméljük, nektek is legalább annyira tetszik, mint a büszke tulajdonosnak!

Hozzászólások

Meseszép lett!!!