pécs

Ajtódísz másképp :)

Még kb 1 hónapja vettem a Mömaxban ezt a süti kínálót. Erika nap van,és fali díszt kért egy kedves vásárlóm ajándéknak.

Gondoltam befogom a tálcát és készítek belőle fali díszt, így egyedivé válhatnak az amúgy bárki által megvehető dolgok.

Végülis csak egy akasztó kell rá és valami, ami mégiscsak " virágboltosítja ", mert tudjátok: azért, mert a nagymamám állva vasalt,

én attól még ülve vasalok.. és amúgy is ha kínálóként használjuk szerintem nincs sok értelme,hisz a rápakolt sütiktől eltűnik az írás.

Jöhet tehát a szokásos: moha, kövi és amit még a jó ízlés elbír.

 

A madzagra tettem kis fagolyókat, ami megegyezik az írás színével, ráragasztottam és már fel is akasztható.

  

  

Még meleg volt a ragasztó, bejött egy kedvenc vásárlóm és úgy vettem ki a kezéből, hogy legalább lefotózhassam, sutty már futott is vele.

Szívből remélem nektek is tetszik.

  

 

 Igen? Tetszik?

Hozzászólások

Nagyon szép lett, bár nem csak ajtódísznek felel meg. Meg fogom próbálni ilyenekkel telepakolni a hasonló schabby chic: http://lakberinfo.hu/lakberendezes/konyha/2015-07-26-shabby-chic-konyhak-es-etkezok-amelyek-senkit-sem-hagynak-hidegen/ stilusú konyhámat! Köszi az ötletet :D

A pécsi esküvőkiállításról jelentkezünk!

Idén úgy döntöttünk, megmutatjuk magunkat a pécsi esküvőkiállításon, mert úgy éreztük, most már elég népszerű a vintage stílus ahhoz, hogy ezzel ringbe szálljunk a többi konkurens mellett. Nos, talán azt lehet mondani, hogy bejöttek a számításaink, ugyanis nagyon népszerű volt a standunk - szerintünk főleg azért, mert 100%-ig vintage stílust mutattunk.

Nem kevertük össze a hagyományos esküvők hangulatával, de nem vontuk bele a klasszikusan elegáns, habos-fodros stílust sem. Persze, egyébként ilyesmit is csinálunk, ha kell, de most nem ezt akartuk előtérbe helyezni. Nagyon élvezetes és tanulságos nap volt, nem utolsó sorban pedig sikeres is, ugyanis azóta folyamatosan kapjuk az emaileket és nagy az érdeklődés irántunk - ezt szívből köszönjük Nektek! Mindazonáltal még mindig tudunk fogadni felkéréseket limitált számban, szóval kedves menyasszonyok: hajrá, keressetek minket!

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Gyönyörű :)

Vintage esküvő körteégőkkel - de nem úgy, ahogy gondolnád!

Megalkottuk, most pedig a védjegyünkké tesszük! Mint azt már észrevehettétek, imádunk kísérletezni és újabb és újabb nem várt praktikákat alkalmazni, ha egyedi vintage esküvői dekorációról van szó. Most is így tettünk: néhány inspirációs fotón már láthattátok a villanykörtéből kialakított kaspót, itthon azonban még kuriózum és csak nálunk lehet bérelni ilyesmit!

A villanykörteégők teljesen személyre szabhatóak, bármilyen igényt tudunk teljesíteni a részleteivel kapcsolatban és az árak is eképpen alakulnak. Egyszóval: forduljatok hozzánk bizalommal - hiszen ezt csak exkluzívan tőlünk kaphatjátok meg! 

 

 

 

Vintage esküvő már Magyarországon is

Egy kis ízelítő a pécsi esküvő kiállításról, ahol mi is képviseltetjük magunkat :)

       

 

                        

 

                                          

Hozzászólások

A ti standotok volt a legszebb!

Vintage esküvői dekoráció

Ismét vintage hangulatú esküvői dekorációnkat hoztuk el Nektek, a díszek és a virágok ezúttal visszafogott, mégis vidám pasztellszínekben játszanak - reméljük, tetszik!

 

 

 

Hozzászólások

Csak ámulok és bámulok

2015 vintage esküvői: Gyöngyi és Tamás

Tavaly az egyik legnagyobb feladatunk volt Gyöngyi és Tamás esküvője. Náluk tényleg igyekeztünk a legapróbb részletekig a vintage stílusból inspirálódni, már csak azért is, mert az esküvő helyszíne egy gyönyörű pajta volt. Az ódon faszerkezeteket kiválóan kiegészítette a régies, fehér csipke, a levendula és a sok üveg, de még az amerikai típusú fehér székek is remekül passzoltak ide. Nagyon meg voltunk elégedve a végeredménnyel - úgy tudjuk, az ifjú pár is. 

 

 

 

Hozzászólások

egyedi és stílusos, nagyon tetszik

Szobaátalakítás vintage módra!

Nemrégiben egy gimnazista lány szobájának az átalakítására kaptam felkérést. Nagyon örültem neki, hiszen szakmailag is új feladatokat tárt elém, de a személyes meglátásom is az, hogy ebben a korban kiemelten fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahova jólesően vissza lehet húzódni. Azt hiszem, a végeredmény magáért beszél, és ismét bebizonyosodott, hogy nem kell vagyonokat otthagyni lakberendezési üzletekben ahhoz, hogy igazán tetszetős legyen egy szoba. Íme, néhány "kulisszatitok"!

Lámpa gyanánt egy ócska csillárt festettünk át speciális festékkel. Hihetetlen, milyen vékony, mégis milyen jelentőségteljes a választóvonal a vintage és a kacatok között :)

A megrendelő lány külön kérése volt egy doboz, amelyben az ékszereit tárolhatja. 

A fenyő bútorokat is átfestettük, új arculatot adva ezzel a szobának. Úgy gondoltam, ez a türkiz világ tetszésére lehet az ifjú hölgynek. 

Gondoltátok volna, hogy egy ilyen lámpából mennyi mindent ki lehet hozni? 

A klasszikus női szobainas elengedhetetlen egy ilyen elegáns, vintage szoba számára, mint amilyet most is alkottunk.

Gyúródeszka dekormatrica rátéttel - úgy hallottam, a szoba tulajdonosa nagyon szerelmes... :)

Üveg helyett csipke - amilyen látványos, olyan könnyű elkészíteni. 

Nos, őszintén szólva, a zongoraszék szétszedésével azért meggyűlt a bajunk, de a végeredményért megéri. 

Már húsz évvel ezelőtt is csináltam egy asztalt varrógéplábból, jó volt újra elővenni ezt a technikát. Csupán a festésen igazítottunk és egy félkör alakú lapot szereltünk a lábakra, és már kész is volt a csodás íróasztal. 

Nem mehtek el szó nélkül amellett, hogy mennyire hálás vagyok a nekem segítő csapatnak. Mindenki, aki a kezem alá dolgozott, rendkívül profi és odaadó módon végezte a munkáját, ami azt hiszem, egy ilyen csapatjátékban a lehető legnagyobb erény.

És, íme, a kész szoba, illetve néhány előtte-utána betekintés! Reméljük, nektek is legalább annyira tetszik, mint a büszke tulajdonosnak!

Hozzászólások

Meseszép lett!!!

Szeretetteljes vintage csomagolópapír karácsonyra!

Én a legeslegegyszerűbb csomagolópapír híve vagyok, amikor nincs rajta semmi extra, hiszen ezt lehet igazán diszíteni. Nem szeretem használni csomagoláskor az átlátszó ragasztót sem, mert hiába átlátszó a fénye meg-meg csillan és az nem szép.

 

Nyilván sokatoknak van már ragasztópisztolya, így ha lehet, most használjuk ezt egy egyedi csomagolásötlethez! A munkánk akkor lesz szép, ha az oldalainál felére vágjuk a papírt.

Miután szépen becsomagoltuk az ajándékot, jöhet bármi természetes dísz: bot, szivarfa termése, stb., amiből kisebb botokat vágunk és ebből karácsonyfaalakot ragasztunk. Én most fahéjat választottam - a tetejére pedig egy mutatós egy kis csillagot tettem. 

 

Válasszunk a papírhoz illő szaténszalagot, mert az is könnyedén feldobja a csomagolást. Mindezek után persze lehet még bármit rátenni, hogy garantáltan a mi ajándékunk legyen a legszebb a fa alatt. Ha nagyon ügyesek vagyunk, szeretteink ki se akarják majd bontani, mert már a csomagolásba fektetett idő, figyelem és szépség is plusz ajándék számukra.

 

Kaspó és váza villanykörtéből? Hát persze!

Hamarosan újra kapható lesz nálunk a nagy sikert aratott villanykörte kaspó, erre készülve egy remek ötletet mutatunk vele!

Első lépésként a villanykörte kaspó mellé be kell szereznünk az elmaradhatatlan fehér tulipánt, valamint a már védjegyünkké vált kövirózsát. Végül pedig szükségünk lehet angyalhajra, fahéjra és valami apró tárgyra, ez lehet karácsonyfagömb, akármi - én a szívecskét választottam. 

  

Ha beszereztünk mindent, kezdődhet is az összerendezés! Az angyalhajjal kibéleljük a villanykörte alját, majd belehelyezzük a kövirózsát és a fahéjat, illetve a kis dísztárgyakat. 

   

 

 

Ha tovább szeretnénk fokozni a kompozíciót, tehetünk mellé egy másik díszt: mi itt szívecskés tálkába tettünk gyertyát - illően fahéjast vagy vanília illatút, de persze megteszi másik is -, ezt követően pedig a kövirózsát, a fahéjat és a többi kellék megmaradt darabjat is odahelyezzük. Arany makkot is ajánlunk hozzá, de ha valaki az ezüstöt jobban szeretné, azzal is remekül néz ki!