ötletek

Sziasztooook! :)

Ma egy picit személyesebb bejelenteni valóm van a számotokra: Képzeljétek, a lányomtól karácsonyra kaptam egy idézetes dobozt. Ő készítette a dobozt is, amire az volt írva, hogy: " Ajánlott: 2016 minden napjára a reggeli kávé mellé, élvezvén a nyugalom ritka perceit, amelyeket bearanyozhat egy korai, dobozból húzott inspiráló, lélekmelengető idézet. "

Először olvasva alig fogtam fel mit ért 2016 minden napján, aztán megláttam azt a 365 pici, kézzel kivágott kártyát, amikre ráírta az idézeteket. És, aminek a legjobban örültem, hogy nagyon figyelt arra, hogy ne tucat, "idézetponthus" legyen, hanem mind extra, különleges, olyanok, amik biztosan tetszeni fognak nekem.
 

Akkor egyet véletlenszerűen ki is bontottam és hát húúúú...óriási ajándék. :)))

Szóval úgy döntöttem, hogy a mai naptól kezdve ezeket megosztom Veletek a Facebook oldalamon, a Vintage Design - Mecz Gyöngyi , ill. Instagramon a @meczgyongyi név alatt. Szándék szerint reggelente, a kávétok vagy teátok mellé ajánlom, remélve, hogy ezáltal hozzájárulhatok egy szebb naphoz. Fogadjátok sok szeretettel!

Puszi, Gyöngyi

Kaspó és váza villanykörtéből? Hát persze!

Hamarosan újra kapható lesz nálunk a nagy sikert aratott villanykörte kaspó, erre készülve egy remek ötletet mutatunk vele!

Első lépésként a villanykörte kaspó mellé be kell szereznünk az elmaradhatatlan fehér tulipánt, valamint a már védjegyünkké vált kövirózsát. Végül pedig szükségünk lehet angyalhajra, fahéjra és valami apró tárgyra, ez lehet karácsonyfagömb, akármi - én a szívecskét választottam. 

  

Ha beszereztünk mindent, kezdődhet is az összerendezés! Az angyalhajjal kibéleljük a villanykörte alját, majd belehelyezzük a kövirózsát és a fahéjat, illetve a kis dísztárgyakat. 

   

 

 

Ha tovább szeretnénk fokozni a kompozíciót, tehetünk mellé egy másik díszt: mi itt szívecskés tálkába tettünk gyertyát - illően fahéjast vagy vanília illatút, de persze megteszi másik is -, ezt követően pedig a kövirózsát, a fahéjat és a többi kellék megmaradt darabjat is odahelyezzük. Arany makkot is ajánlunk hozzá, de ha valaki az ezüstöt jobban szeretné, azzal is remekül néz ki!

   

 

Karácsonyi barkácsolás - Videóval!

Újítunk szokásos, csináld magad! ötleteinken, mert most a képek helyett egy varázslatos videóval készültünk. Reméljük, tetszeni fog és meghozza a kedvetek a barkácsoláshoz - már csak azért is, mert mind tudjuk, hogy egy saját készítésű ajándéknak mennyivel nagyobb az értéke. 

Először is menjünk a szokásos erdei sétánkra, hogy tobozt szerezzünk - lehetőleg hosszúkás szivartoboz legyen. Ezt követően szerezzünk egy kevés zsúrlót - a helyi virágos biztos szívesen ad egy kicsit -, majd ezeket vagdossuk fel 6-7 centis darabokra, és dugdossuk bele a tobozba úgy, hogy egy sündisznó tüskéire emlékeztessen. Ha ez megvan, fekete gyöngyökből adjunk orrot és szemeket az újdonsült süninek, a zsúrlót pedig díszítsük szalaggal - vagy bármivel, amivel szeretnétek!

Csináld magad: szíves névtábla

Unod már a színesfém táblákra gravírozott, hagyományos névtáblákat? Akkor legújabb ötletünk Neked szól!
 
Alapnak vegyük a Vintage webáruházunkban található képtartót, ez lesz a keret.
 
 
Első lépésként keressünk sima furnér lemezt, vagy ha az nincs, megteszi bármilyen fadarab. A talált anyagokba egy előzőleg elkészített papírsablonnal vágjunk bele szívet. Ha nem túl vastag anyagot keresünk, akkor ollóval is, egyből ki tudjuk vágni a szívformánkat.

Ha ez megvan, fúrjunk lyukat rá majd az akasztónak.

Ezt követően fújjuk le sima matt fekete sprayvel - nem szükséges vagyonokért venni speciálisan táblafestéket, mert tökéletesen megteszi a fekete spré is, a lényeg, hogy matt legyen, mert nagyon gyorsan szárad.

Lefúlyás a lyukacskába különleges szalagot tegyünk (például a Vintage Dekoració webáruházában is lehet sok közül választani :))

Én végső lépésként összekapcsoltam egy vessző koszorúval, de amúgy anélkül is jól mutat. Ezennel pedig kész is vagyunk, mehet fel az ajtóra a remekmű! 

Pro tipp: Természetesen sima üzenőtáblaként is megállja a helyét, szabadon választott szöveggel :) Például ráírhatjuk szerelmünk nevét, és ha hiányzik, egy szelfivel elküldhetjük neki, ahogy magunk elé tartjuk a frissen elkészített táblácskát. 

Hozzászólások

Nagyon jó ötlet :)

Csináld magad: egy "állati" jó ötlet!

Egy állatos konyhai dekorációs ötletet hoztunk ma Nektek, amivel garantáltan megidézzük a nyugodt, falusi hangulatot. Készen állatok?

Kellékek: bádogedény, dekorációs tyúk, száraztészta - ezt sajnos nem árulunk... :), drót

A képen látható termékek jelenleg nem kaphatók nálunk, de az ötlet nagyon személyre szabható: bármilyen más edényben más figurával is remekül mutat!

A tyúk most nagyon trendi, amikor Provence-ban nyaraltam, szinte az összes ajándéktárgyas és dekorációs üzlet ilyen figurákkal volt tele. Először a sárga tésztát, majd a barnát tegyük az edény két felébe. Imádom ezt a két természetes színt, olyan jól harmonizálnak egymással.

 

Ha ez megvan, drótozzuk meg a "jószágunkat" és állítsuk a tésztával töltött bádog tetejére. Önmagában is nagyon jól mutat már így, de érdemes feldobni még egy-két őszi jellgzetességgel; mi almát és faágat tettünk mellé. 

   

Hogy tetszik? :)