barkács

Kaspó és váza villanykörtéből? Hát persze!

Hamarosan újra kapható lesz nálunk a nagy sikert aratott villanykörte kaspó, erre készülve egy remek ötletet mutatunk vele!

Első lépésként a villanykörte kaspó mellé be kell szereznünk az elmaradhatatlan fehér tulipánt, valamint a már védjegyünkké vált kövirózsát. Végül pedig szükségünk lehet angyalhajra, fahéjra és valami apró tárgyra, ez lehet karácsonyfagömb, akármi - én a szívecskét választottam. 

  

Ha beszereztünk mindent, kezdődhet is az összerendezés! Az angyalhajjal kibéleljük a villanykörte alját, majd belehelyezzük a kövirózsát és a fahéjat, illetve a kis dísztárgyakat. 

   

 

 

Ha tovább szeretnénk fokozni a kompozíciót, tehetünk mellé egy másik díszt: mi itt szívecskés tálkába tettünk gyertyát - illően fahéjast vagy vanília illatút, de persze megteszi másik is -, ezt követően pedig a kövirózsát, a fahéjat és a többi kellék megmaradt darabjat is odahelyezzük. Arany makkot is ajánlunk hozzá, de ha valaki az ezüstöt jobban szeretné, azzal is remekül néz ki!

   

 

Karácsonyi barkácsolás - Videóval!

Újítunk szokásos, csináld magad! ötleteinken, mert most a képek helyett egy varázslatos videóval készültünk. Reméljük, tetszeni fog és meghozza a kedvetek a barkácsoláshoz - már csak azért is, mert mind tudjuk, hogy egy saját készítésű ajándéknak mennyivel nagyobb az értéke. 

Először is menjünk a szokásos erdei sétánkra, hogy tobozt szerezzünk - lehetőleg hosszúkás szivartoboz legyen. Ezt követően szerezzünk egy kevés zsúrlót - a helyi virágos biztos szívesen ad egy kicsit -, majd ezeket vagdossuk fel 6-7 centis darabokra, és dugdossuk bele a tobozba úgy, hogy egy sündisznó tüskéire emlékeztessen. Ha ez megvan, fekete gyöngyökből adjunk orrot és szemeket az újdonsült süninek, a zsúrlót pedig díszítsük szalaggal - vagy bármivel, amivel szeretnétek!

Csináld magad: egy "állati" jó ötlet!

Egy állatos konyhai dekorációs ötletet hoztunk ma Nektek, amivel garantáltan megidézzük a nyugodt, falusi hangulatot. Készen állatok?

Kellékek: bádogedény, dekorációs tyúk, száraztészta - ezt sajnos nem árulunk... :), drót

A képen látható termékek jelenleg nem kaphatók nálunk, de az ötlet nagyon személyre szabható: bármilyen más edényben más figurával is remekül mutat!

A tyúk most nagyon trendi, amikor Provence-ban nyaraltam, szinte az összes ajándéktárgyas és dekorációs üzlet ilyen figurákkal volt tele. Először a sárga tésztát, majd a barnát tegyük az edény két felébe. Imádom ezt a két természetes színt, olyan jól harmonizálnak egymással.

 

Ha ez megvan, drótozzuk meg a "jószágunkat" és állítsuk a tésztával töltött bádog tetejére. Önmagában is nagyon jól mutat már így, de érdemes feldobni még egy-két őszi jellgzetességgel; mi almát és faágat tettünk mellé. 

   

Hogy tetszik? :)

Rózsás helyzet az asztalon

Sokszor hallom, hogy az ismerőseim azt mondják, hamar ráunnak egy-egy ajándékba kapott csokorra. Mint virágkötő, kicsit mindig megszakad a szívem, amikor ezeket mesélik, de ettől függetlenül nem hagyta nyugodni a fantáziám, mégis milyen kreatív módon lehetne felhasználni a megunt vágott virágokat. Nos, íme az ötletem!

Szerezzünk be egy különleges formájú vázát [a mi kínálatunkat itt tekinthetitek meg], vagy csak simán használjunk fel egy mutatós talpas poharat.

 

Vegyünk dekorport [webáruházunkban innen], lehetőleg a virágoktól eltérő, de azokhoz passzoló színben. Majd pedig jöjjön a kegyetlen része a munkának: távolítsuk el a virág fejét a száraktól! Ha ez megvolt, tegyük a dekorport a pohár/váza aljára, majd tetszés szerint tegyünk még bele bámilyen mutatós dolgot [ágacskák, levendula, kavics, csigaház, bármi], mielőtt a tetejére ráhelyeznénk a virágfejeket - ezt nagyobb üvegben akár "tortaszerűen", emeletesre is csinálhatjuk

 

A még látványosabb összkép érdekében az üveg külsejére is tehetünk szalagot vagy más hasonló díszítőt. A legszebb pedig akkor lesz, ha mécsest is csempészünk a kompozíció mellé, hiszen az az esti romantika elengedhetetlen kelléke!