csináld magad

Karácsonyi barkácsolás - Videóval!

Újítunk szokásos, csináld magad! ötleteinken, mert most a képek helyett egy varázslatos videóval készültünk. Reméljük, tetszeni fog és meghozza a kedvetek a barkácsoláshoz - már csak azért is, mert mind tudjuk, hogy egy saját készítésű ajándéknak mennyivel nagyobb az értéke. 

Először is menjünk a szokásos erdei sétánkra, hogy tobozt szerezzünk - lehetőleg hosszúkás szivartoboz legyen. Ezt követően szerezzünk egy kevés zsúrlót - a helyi virágos biztos szívesen ad egy kicsit -, majd ezeket vagdossuk fel 6-7 centis darabokra, és dugdossuk bele a tobozba úgy, hogy egy sündisznó tüskéire emlékeztessen. Ha ez megvan, fekete gyöngyökből adjunk orrot és szemeket az újdonsült süninek, a zsúrlót pedig díszítsük szalaggal - vagy bármivel, amivel szeretnétek!

Csináld magad: egy "állati" jó ötlet!

Egy állatos konyhai dekorációs ötletet hoztunk ma Nektek, amivel garantáltan megidézzük a nyugodt, falusi hangulatot. Készen állatok?

Kellékek: bádogedény, dekorációs tyúk, száraztészta - ezt sajnos nem árulunk... :), drót

A képen látható termékek jelenleg nem kaphatók nálunk, de az ötlet nagyon személyre szabható: bármilyen más edényben más figurával is remekül mutat!

A tyúk most nagyon trendi, amikor Provence-ban nyaraltam, szinte az összes ajándéktárgyas és dekorációs üzlet ilyen figurákkal volt tele. Először a sárga tésztát, majd a barnát tegyük az edény két felébe. Imádom ezt a két természetes színt, olyan jól harmonizálnak egymással.

 

Ha ez megvan, drótozzuk meg a "jószágunkat" és állítsuk a tésztával töltött bádog tetejére. Önmagában is nagyon jól mutat már így, de érdemes feldobni még egy-két őszi jellgzetességgel; mi almát és faágat tettünk mellé. 

   

Hogy tetszik? :)

Rózsás helyzet az asztalon

Sokszor hallom, hogy az ismerőseim azt mondják, hamar ráunnak egy-egy ajándékba kapott csokorra. Mint virágkötő, kicsit mindig megszakad a szívem, amikor ezeket mesélik, de ettől függetlenül nem hagyta nyugodni a fantáziám, mégis milyen kreatív módon lehetne felhasználni a megunt vágott virágokat. Nos, íme az ötletem!

Szerezzünk be egy különleges formájú vázát [a mi kínálatunkat itt tekinthetitek meg], vagy csak simán használjunk fel egy mutatós talpas poharat.

 

Vegyünk dekorport [webáruházunkban innen], lehetőleg a virágoktól eltérő, de azokhoz passzoló színben. Majd pedig jöjjön a kegyetlen része a munkának: távolítsuk el a virág fejét a száraktól! Ha ez megvolt, tegyük a dekorport a pohár/váza aljára, majd tetszés szerint tegyünk még bele bámilyen mutatós dolgot [ágacskák, levendula, kavics, csigaház, bármi], mielőtt a tetejére ráhelyeznénk a virágfejeket - ezt nagyobb üvegben akár "tortaszerűen", emeletesre is csinálhatjuk

 

A még látványosabb összkép érdekében az üveg külsejére is tehetünk szalagot vagy más hasonló díszítőt. A legszebb pedig akkor lesz, ha mécsest is csempészünk a kompozíció mellé, hiszen az az esti romantika elengedhetetlen kelléke!

 

 

Irány a természet!

Reméljük, senkit sem lombozott le ez a csúnya idő, ha mégis, most hoztunk nektek valamit, ami garantáltan felvidít mindenkit! 

Első lépésként menjünk ki a természetbe, és szedjünk makkot, csipkebogyóval most nagyon szépen mutat. Kapható nálunk színes tetejű, csatos üveg, ami a polcon is látványos. Az üvegre elmaradhatatlanul kötök madzagot, hiszen lassan már mániákusan használom - de ha egyszer olyan jó... :) 

Az üvegekbe beletesszük a szerzett terméseket, igyekezzünk figyelni rá, hogy a narancs színű termést ne a narancs tetővel használjuk, a zöldet pedig ne a zölddel, így sokkal izgalmasabb színkavalkádot kapunk a végére. Az üvegeket is úgy tegyük, hogy a színek egymás mellett eltérjenek, hiszen a természet sem sorba rendezi a dolgokat, az aszimmetriától lesz igazán varázslatos. 

Mi még egy welcome feliratot is tettünk elé, hiszen ahogy azt már megtapasztalhattátok, imádjuk a feliratokat!

 

Hozzászólások

Sziasztok! Az üzletben is lehet kapni ilyen üvegeket?
igen természetesen

A hét kedvence: csigás ablakdísz

Kezdjük a hetet kreatívan! Hoztunk egy új csináld magad! ötletet, mégpedig a csigaházakból fabrikált ablakdíszt. De nyugalom, az alapkellékkel ellentétben nem csigalassú az elkészítése gyorsan és könnyedén varázsolhatunk látványos dekorációt. Íme! 

Az első lépés, hogy tegyünk egy sétát vagy menjünk el kirándulni, és szerezzünk néhány csigaházat. A többi hozzávalót a képeken látjátok!

 

Ezután egy rossz vállfából szedjük ki a fém akasztót, és csavarjuk bele egy faágba. Dróttal rögzítsünk rá sima függönycsipeszt, és ez lesz a tartója az egész dísznek. 

Ezt követően fúrjuk ki a csigaházakat - a kezünkre persze vigyázzunk :) -, majd a lyukon keresztül kötözzük rájuk madzagot. A hagyományos madzag egyébként nagyon hálás kellék mindenféle kreatív dologhoz, természetes színével bármilyen stílushoz passzol, és nem mellesleg nagyon erős anyag. 

Utolsó simításként a csigaházak járataiba tűzzünk még kövirózsát vagy más, apró virágot, és csiptessük fel őket az előzőleg elkészített tartóra. Voilá, kész is a remekmű!

 

Hozzászólások

Ez nagyon király!
Sziasztok! Hatalmas boldogsággal tölt el minden egyes kedves szó, amit a boltba betérve vagy az utcán megállítva kapok tőletek. Azt szeretnénk kérni, hogy ezt a sok pozitív visszajelzést - és persze, ha van, a negatívot is - online is igyekezzetek aktívan kinyilvánítani a vintageblog.hu-n. 2015-öt írunk és ebben a virtuális éterben egy like, egy megosztás, egy komment a legnagyobb visszacsatolás. Szóval nagyon kérünk mindenkit, ha van véleménye a munkánkról vagy az oldalról, azt a vintageblog.hu-n egy-egy hozzászólással vagy kedveléssel jelezze felénk, nagyra értékelnénk, és nagyon sokat segítenétek vele. Köszönjük!
Nagyon jó ötlet :) A lányaimmal neki is állunk.
Szuper! Kérek képet róla! :)
Megcsináltam! Nagyon ötletes.
Megpróbálom lemásolni, nagyon tetszik!Várom az újabb ötleteket!

Barkácsoljunk együtt: lampionvirág

Mi már hangolódunk az őszre, úgyhogy hoztunk is nektek egy szuper, őszváró csináld magad! ötletet, amellyel akár a hosszú hétvégét is kreatívan lehet eltölteni!

A lampionvirág elkészítése nagyon egyszerű, de a végeredmény annál látványosabb. A hozzávalók: karácsonyfaégő, ördöglámpás virág - itt rendelhető, kés. 

 

 Ha előkészítettük a kellékeket, a késsel apró lyukakat kell ejtenünk a virágon. Nem valami kedves dolog, tudjuk, dehát valamit valamiért... Ha a lyukak készen vannak, csak tetszés szerint át kell bujtatunk az égősort a virágokon.

 

Kész is az újdonsült hangulatvilágításunk, amely különösen jól mutat az ablakban, lazán a dekorációs tárgyakon átfuttatva vagy az ágy rácsaira tekerve! Hogy tetszik?

 

 

Hozzászólások

Nagyon tetszik, épp ezért két évig ezzel díszítettem a karácsonyfámat. Nagy sikere volt.
Jó, még a teraszra is kitehető esti handulat világításhoz!