vintage dekoráció

Csináld magad!-dekorációk tavaszra

Ahogy azt sokan követhettétek, kedden szerepeltem a FEM3 csatorna műsorában, hogy tavaszi, otthon is könnyen elkészíthető dekorációkat mutassak be. Nos, ezeket az ötleteket most itt, Veletek is megosztom, mert tényleg egyszerű, de annál nagyszerűbb díszeket lehet alkotni ezekből az alapanyagokból!

Szezonális kedvenceink a kávéscsészébe ültetett virágok. Ehhez nincs szükségünk másra, csupán egy darab zöld, virágokhoz készített szivacsra, amely megtartja a vizet. Ha ezt a csésze méretéhez és formájához vágtuk, tegyük bele az edénybe és szurkodjunk bele virágszálakat. Arra kell figyelnünk, hogy a levágott virágokhoz arányosan hosszú szárakat hagyjunk, amikkel biztonságosan bele tudjuk bökni a szivacsba. Ezt kedvünk szerint bárhogy elrendezhetjük és a csésze szélét is kidiszíthetjük!

A másik nagyon jó tipp, főleg így húsvét előtt, hogy tojáshéjba ültessünk kis növényeket. Ezeket is rengetegféleképpen lehet díszíteni és formázni, mindenhogy természetes és tavaszias lesz a dekorációnk - a friss hatás pedig csak fokozódik, ha magot vagy csírát teszünk bele és közben, a tojáshéjból nő ki egy virágocska. 

 

 

 

 

 

Megújult bútorkínálat a Vintage Dekoráció webshopban!

Megújult a webshopunk, folymatosan érkeznek oda az újdonságok - most éppen vintage bútorok, székek, fésülködőasztalok, tükrök, szekrények és ezekhez hasonló bútorok érkeztek. Ezeken a régiesen elegáns tárgyakon nemcsak hogy érződik a vintage, french country vagy éppen rusztikus hatás, hanem valóban 20. század eleji berendezési tárgyakról van szó, ettől olyan eredetiek; hogy hűen őrzik a kor hangulatát azóta is.

Nézzétek meg folyamatosan pörgő webshopunkat szebbnél szebb vintage stílusú lakberendezési tárgyainkkal, és ha tetszik, híreszteljétek is!

www.vintagedekoracio.hu 

kekasztal.jpg pottyosfaszek.jpg

komod5.jpg DEFE-K809-700x700.jpg

DEFE-K812-A-700x700.jpg ejjeliszekreny.jpg

Kövessétek átalakulásunkat Instagramon is!

Igyekszünk a blogra is minél több fotót és infót posztolni arról, hogy hol tart a felújítás, de aki nagyon türelmetlen vagy csak szeretne azonnal értesülni a fejleményekről, kövessen minket Instagramon! Ott egész nap megosztjuk a fotókat az üzlet alakulásáról és izgalmas betekintést nyerhettek mind az enteriőr kialakításába, mind az egyre bővülő termékek és dekorációk sorába. Hogy tetszik eddig?               

 

Megújult Instagram profilunk: vntghome

 

              

                    

Vintage esküvő körteégőkkel - de nem úgy, ahogy gondolnád!

Megalkottuk, most pedig a védjegyünkké tesszük! Mint azt már észrevehettétek, imádunk kísérletezni és újabb és újabb nem várt praktikákat alkalmazni, ha egyedi vintage esküvői dekorációról van szó. Most is így tettünk: néhány inspirációs fotón már láthattátok a villanykörtéből kialakított kaspót, itthon azonban még kuriózum és csak nálunk lehet bérelni ilyesmit!

A villanykörteégők teljesen személyre szabhatóak, bármilyen igényt tudunk teljesíteni a részleteivel kapcsolatban és az árak is eképpen alakulnak. Egyszóval: forduljatok hozzánk bizalommal - hiszen ezt csak exkluzívan tőlünk kaphatjátok meg! 

 

 

 

Szobaátalakítás vintage módra!

Nemrégiben egy gimnazista lány szobájának az átalakítására kaptam felkérést. Nagyon örültem neki, hiszen szakmailag is új feladatokat tárt elém, de a személyes meglátásom is az, hogy ebben a korban kiemelten fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahova jólesően vissza lehet húzódni. Azt hiszem, a végeredmény magáért beszél, és ismét bebizonyosodott, hogy nem kell vagyonokat otthagyni lakberendezési üzletekben ahhoz, hogy igazán tetszetős legyen egy szoba. Íme, néhány "kulisszatitok"!

Lámpa gyanánt egy ócska csillárt festettünk át speciális festékkel. Hihetetlen, milyen vékony, mégis milyen jelentőségteljes a választóvonal a vintage és a kacatok között :)

A megrendelő lány külön kérése volt egy doboz, amelyben az ékszereit tárolhatja. 

A fenyő bútorokat is átfestettük, új arculatot adva ezzel a szobának. Úgy gondoltam, ez a türkiz világ tetszésére lehet az ifjú hölgynek. 

Gondoltátok volna, hogy egy ilyen lámpából mennyi mindent ki lehet hozni? 

A klasszikus női szobainas elengedhetetlen egy ilyen elegáns, vintage szoba számára, mint amilyet most is alkottunk.

Gyúródeszka dekormatrica rátéttel - úgy hallottam, a szoba tulajdonosa nagyon szerelmes... :)

Üveg helyett csipke - amilyen látványos, olyan könnyű elkészíteni. 

Nos, őszintén szólva, a zongoraszék szétszedésével azért meggyűlt a bajunk, de a végeredményért megéri. 

Már húsz évvel ezelőtt is csináltam egy asztalt varrógéplábból, jó volt újra elővenni ezt a technikát. Csupán a festésen igazítottunk és egy félkör alakú lapot szereltünk a lábakra, és már kész is volt a csodás íróasztal. 

Nem mehtek el szó nélkül amellett, hogy mennyire hálás vagyok a nekem segítő csapatnak. Mindenki, aki a kezem alá dolgozott, rendkívül profi és odaadó módon végezte a munkáját, ami azt hiszem, egy ilyen csapatjátékban a lehető legnagyobb erény.

És, íme, a kész szoba, illetve néhány előtte-utána betekintés! Reméljük, nektek is legalább annyira tetszik, mint a büszke tulajdonosnak!

Hozzászólások

Meseszép lett!!!

Rózsaszínben is lehet vintage karácsonyunk :)

Igazi csajos karácsonyi dekorációval is készültünk Nektek, ugyanis a pasztellszínek és a szokásos árnyalatok mellett most rózsaszínű dekorációkból is válogathattok nálunk! Akármelyik lány rokon vagy ismerős odáig lenne ezekért az ajándékokért, ne maradjatok le róluk! 

     

     

    

          

          

                                      

Vintage elegancia karácsonykor is!

Tegnap már említettük, hogy a pasztellszínek idén karácsonykor nagyon divatosak. Nos, ez a kevésbé színes, minimalista árnyalatokkal is így van. Emlékeztek a régi, francia filmekre, ahol télen mindenki annyira elegáns; az öltözékük letisztult, az otthonuk csupa fehér, szürke, barna és fekete színű bútorokból áll, mégis azt mondhatni, övék a nagybetűs stílus? Ezekkel a dekorációs tárgyakkal a Ti lakásotokban is ezt érezhetitek!

Egy vintage karácsonyi otthonból nem hiányozhatnak az egyszerű gyertyák, a betűk, a szalagok és persze a régies korcsolya... Nálunk ez mind elérhető. 

 

Hódít a pasztell karácsonykor is!

A menta, a rózsaszín és szürke nagy divat volt egész évebn, és ez karácsonykor sem lesz másképp. Persze, a téli ünnepekkor mindenki hozzászokott már a piroshoz, sötétzöldhöz és az aranyhoz, de hát mindig jól esik egy kis változatosság, nem igaz? :)

Ha Ti is hívei vagytok ezenek az újító ötleteknek, lessetek be hozzánk az üzletbe vagy keresgéljetek kedvetekre a webshopban!

 

 

 

 

Csináld magad: egy "állati" jó ötlet!

Egy állatos konyhai dekorációs ötletet hoztunk ma Nektek, amivel garantáltan megidézzük a nyugodt, falusi hangulatot. Készen állatok?

Kellékek: bádogedény, dekorációs tyúk, száraztészta - ezt sajnos nem árulunk... :), drót

A képen látható termékek jelenleg nem kaphatók nálunk, de az ötlet nagyon személyre szabható: bármilyen más edényben más figurával is remekül mutat!

A tyúk most nagyon trendi, amikor Provence-ban nyaraltam, szinte az összes ajándéktárgyas és dekorációs üzlet ilyen figurákkal volt tele. Először a sárga tésztát, majd a barnát tegyük az edény két felébe. Imádom ezt a két természetes színt, olyan jól harmonizálnak egymással.

 

Ha ez megvan, drótozzuk meg a "jószágunkat" és állítsuk a tésztával töltött bádog tetejére. Önmagában is nagyon jól mutat már így, de érdemes feldobni még egy-két őszi jellgzetességgel; mi almát és faágat tettünk mellé. 

   

Hogy tetszik? :)

Használt cikkek és régi kincsek az üzletben!

Talán sokan emlékeznek, hogy a Gyöngyház szalon kezdetekor még párhuzamosan egy használtcikk-üzletem is volt. Igyekszem minden régiségben meglátni a szépet és a lehetőséget, és ez a fajta szeretet a használt bútorok és tárgyak iránt évről évre fokozódik... talán a vintage stílushoz is ezért vonzódom annyira. Noha az üzlet már nem működik, a mai napig foglalkozom régi, használt bútorokkal, és tőlünk továbbra is vásárolhattok ilyen cikkeket. Ha kell, fel is újítjuk és vintage, régiesen új külsőt varázsolunk neki, de ha a megrendelő úgy kívánja, az eredeti, idő által megnemesített mivoltában is ezer örömmel eladjuk a kiválasztott terméket. Íme, egy kis ízelítő az elvihető darabokból!

Akinek felkeltettük érdeklődését, az további információért a vintagedekoracio@gmail.com-on érdeklődhet - vagy persze személyesen az üzletben!

 

 

Hozzászólások

De jó már nagyon vártam!
Gratulálok ehhez az oldalhoz, nagyon szép és praktikus dolgokat találhatunk rajta!
Nagggyon jó ez az oldal! Szupppi dolgokat találtam rajta!!!