Archívum 2016 március

Csináld magad!-dekorációk tavaszra

Ahogy azt sokan követhettétek, kedden szerepeltem a FEM3 csatorna műsorában, hogy tavaszi, otthon is könnyen elkészíthető dekorációkat mutassak be. Nos, ezeket az ötleteket most itt, Veletek is megosztom, mert tényleg egyszerű, de annál nagyszerűbb díszeket lehet alkotni ezekből az alapanyagokból!

Szezonális kedvenceink a kávéscsészébe ültetett virágok. Ehhez nincs szükségünk másra, csupán egy darab zöld, virágokhoz készített szivacsra, amely megtartja a vizet. Ha ezt a csésze méretéhez és formájához vágtuk, tegyük bele az edénybe és szurkodjunk bele virágszálakat. Arra kell figyelnünk, hogy a levágott virágokhoz arányosan hosszú szárakat hagyjunk, amikkel biztonságosan bele tudjuk bökni a szivacsba. Ezt kedvünk szerint bárhogy elrendezhetjük és a csésze szélét is kidiszíthetjük!

A másik nagyon jó tipp, főleg így húsvét előtt, hogy tojáshéjba ültessünk kis növényeket. Ezeket is rengetegféleképpen lehet díszíteni és formázni, mindenhogy természetes és tavaszias lesz a dekorációnk - a friss hatás pedig csak fokozódik, ha magot vagy csírát teszünk bele és közben, a tojáshéjból nő ki egy virágocska. 

 

 

 

 

 

Megújult bútorkínálat a Vintage Dekoráció webshopban!

Megújult a webshopunk, folymatosan érkeznek oda az újdonságok - most éppen vintage bútorok, székek, fésülködőasztalok, tükrök, szekrények és ezekhez hasonló bútorok érkeztek. Ezeken a régiesen elegáns tárgyakon nemcsak hogy érződik a vintage, french country vagy éppen rusztikus hatás, hanem valóban 20. század eleji berendezési tárgyakról van szó, ettől olyan eredetiek; hogy hűen őrzik a kor hangulatát azóta is.

Nézzétek meg folyamatosan pörgő webshopunkat szebbnél szebb vintage stílusú lakberendezési tárgyainkkal, és ha tetszik, híreszteljétek is!

www.vintagedekoracio.hu 

kekasztal.jpg pottyosfaszek.jpg

komod5.jpg DEFE-K809-700x700.jpg

DEFE-K812-A-700x700.jpg ejjeliszekreny.jpg

A húsvét is történhet vintage-sen.

Sziasztok!

Hoztam nektek megint egy kis "csináld magad" érdekességet húsvét alkalmából. Itt a tavasz, gyönyörű időnk van szerencsére, ilyenkor igazán kellemes kikapcsolódás lehet, ha egy csésze kávéval kiülünk a teraszra, persze azért jól felöltözve, nehogy megfázzunk...:)) és készítünk magunk és a család számára pár különleges húsvéti dekorációt.

Ehhez a húsvéti dekorációhoz szükséges beszereznünk ollót, tojásokat, amiket akár le is lehet festeni nekünk tetsző színre.              

A fürtös gyöngyike, ami az én nagy kedvencem, elengedhetetlen a tavaszhoz, és mivel hagymás növényről beszélünk, ami a hagymájából intézi a szükséges nedvesség-felvitelt, vizet sem kell alá tenni.

Szóval megvágjuk a tojás tetejét és és teszünk bele például mohát, és mehet a fürtös gyöngyike.

  

Nélkülözhetetlen még a madzag, és már lógatjuk is.

          

Jól mutat ablakban vagy belógatva csillárra az ünnepi asztal fölé. Jó munkát! 

Hozzászólások

Nagyon jó ötlet :)

Húsvét vintage stílusban

Végre itt a tavasz! Mi már ezerrel hangolódunk a húsvétra, készülnek az asztali, ajtódíszek is... Látogassatok el hozzánk Budapesten a Vintage Boutique-ba, biztos vagyok benne, hogy mindenki talál kedvére való dekorációt. Legyen szép napotok, és élvezzétek ki ezt a napsütéses időt!

Így kezdődött :)

Egész korán kezdődött minden, kristály tisztán emlékszem az első fizetésemre, minden velem egykorú butikokba rohant vásárolni, velük ellentétben én szőrme szőnyeget vettem egy kisebb vagyonért. Az ágyam elé tettem, hetekig gyönyörködtem benne. Ekkor kezdődött lakásberendezési hobbim, havonta átrendeztem otthonomat. Szűkös anyagi keretem nagyban segített kibontakozódó kreativitásom fejlesztésében, régi bútordarabjaink saját kezem által kerültek fejújításra.
Közösségben is mindig kezdeményező típus voltam, néhány önzetlen szülő bevonásával és némi festék felhasználásával kisiskolás lányom osztálytermét hangulatosabbra varázsoltuk.
A zöld festék kettős hatást váltott ki, egyesek a megújult osztályterem szépségét dicsérték, mások a lányom másnapi ötösét az én érdememnek tulajdonították. A támadásokra a válaszom csak egy kérdés volt: „ Ha csak ennyi egy jó jegy, a te gyereked nem ér meg annyit, hogy lefess egy széket?” smile hangulatjel
Persze, akkor nem volt egyszerű feldolgozni a rosszindulatot és okozott pár rossz napot, de az élet engem igazolt vissza, a tanárok azóta is velem tartják a kapcsolatot és sokuk később visszatérő vevőmmé vált, pedig nem kell már az ötös. wink hangulatjel
Sok mindenkinek segítettem és nekem is nagyon sokan segítettek, formáltak, inspiráltak és ez még a mai napig is tart. Családom és barátaim ösztönöztek, egy hosszan tartó betegségből felépülve, csináljam azt, amit mindig is szerettem volna. Egy nap alatt döntöttem, hogy nyitok egy használtcikk kereskedést. Tudtam, hogy minden pályát ismerek, a helyeket ahonnan korábban magamnak és a barátaimnak már hoztam rengeteg lakás dekorációt, bútorokat. Ez a vállalkozásom 10 évig tartott.
A véletlennek köszönhetően, beszállítóim egy kamion holland mennyasszonyi ruhával leptek meg, akkor jött az ötlet, hogy esküvők szervezése és dekorálása felé is nyitok. Kihívásnak tartottam az új feladatot és tartom ma is, hogy általam felépülhet egy tökéletes nap. 
A folyamat szervezés része is nagyon izgatott, a százezer felmerülő probléma megoldása. 
Nem akarok álszent lenni, nagyon büszke vagyok erre a képességemre, hogy minden és bármennyire képtelen helyzetből is ki tudom hozni a legjobbat. 
Itt csatlakozott be a virágkötészet az esküvői csokrok elkészítéséhez. Két pécsi, általam nagyra tartott virágostól sokat tanultam a gyakorlatban, de maximalistaként hiányosnak éreztem a tudásomat, így önszorgalomból képeztem tovább magam, például internetről szedtem le és memorizáltam a virágok latin neveit. Mosolyogva emlékszem vissza azokra az időkre, amikor még az asztalom alatt elhelyezett fényképekről puskáztam a virágok neveit. smile hangulatjel
Innen már csak egy ugrás volt a virágbolt ötlet. Beleszerettem a gondolatba, hogy egy gyönyörű virágbolt boldog tulajdonosa lehetek. Ma visszanézve az első, nyolc éve készített csokraimat kis öniróniával elmondhatom, hogy formavilágom és stílusom is rengeteget fejlődött. grin hangulatjel
A vintage stílus 6 éve tetszett meg. Először, egy-két régi darabot használtam fel, mint dekorációs elemet fotózásokhoz. Aztán megfigyeltem a részleteket, a nüansznyi megoldásokat dél-franciaországi nyaralásom alatt, ott éreztem rá arra, hogy a provence-i irányzat az, ami nekem legjobban tetszik. Minden nyáron oda jártam vissza, ez is egyfajta szerelem lett; családomnak kitűnő nyaralási célpont, nekem pótolhatatlan tanulmány út. Ma már komplett esküvőket és lakásokat rendezek be teljes biztonsággal ilyen stílusban. 
Most jött el az idő arra, hogy Budapesten is nyissunk egy üzletet, megmutatva a stílus iránt érdeklődőknek az évek alatt megszerzett tudásomat egy általam megálmodott virág és lakberendezési boltban. Erre a márciusi nyitásra csapatommal rengeteg újdonsággal készültünk, hiszen e stílus lényege éppen az, hogy régi funkciójuktól megfosztott tárgyakat alkalmazzunk újrahasznosítva, eredeti rendeltetésüktől elrugaszkodva. Ötleteim végtelenek, néha megosztóak. Az új irányvonal pedig, amivel jelenleg kísérletezek, az aktuális divatszínek megjelenítése a vintage tárgyak felújításában. Leginkább e tárgyak és bútorok illeszthetősége foglalkoztat, akár modern környezetben való esztétikus felhasználásuk során. 
Ezúton ajánlom a nagyközönség figyelmébe Vintage Boutique üzletünket a 13. kerületi Csanády utcában.
Gyöngyi

                                                                 

Hozzászólások

Kedves Gyöngyi! Nagyon sok sikert kívánunk, be fogunk térni hozzád, ha Pesten járunk, mert nagyon hiányoznak a gyönyörű csokraid! Milán változatlanul csak hozzád akar menni smile hangulatjel
Gratulálok Gyöngyi! Csak így tovább!