Archívum 2015 augusztus

Nyári esküvőink (1. rész)

A sok lakbrendezős feladat mellett egész nyáron esküvőket szerveztünk, most ezeket a csodálatos ceremóniákat szeretnénk Nektek bemutatni. Kezdjük is Judit és Balázs esküvőjével! Júliusban volt az esküvőjük a mozsgói Ebner pincészetben. Nagyon különleges nap volt, öröm rá visszaemlékezni. 

A pár mindenképpen vintage hangulatú esküvőt szeretett volna, noha eleinte azért még új volt nekik ez a stílus - persze, ki az, aki sosem tart a hagyományoktól való elrugaszkodástól? Rengeteg képet néztünk át, szemezgettünk a stílusjegyek közül, mg végül úgy döntöttek, ez áll hozzájuk a legközelebb. Zsákvásznak, csipkék, raffiák, letiszult elegancia - ezekkel a szavakkal lehet leginkább jellemezni esküvőjüket. Beltéri dekorációnak felhasználtuk a nagymamám csipkéjét is, kint pedig befőttes üvegbe tett mécsesek adtak az estének meghitt hangulatot. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a tulaj és az ott dolgozók szerint a mi dekorációnk volt eddig a legszebb, amit a pincészetben láttak. Mi is nagyon elégedettek voltunk a végeredménnyel, reméljük, Nektek is tetszik! :)

A gyönyörű esküvői fotókat Domján Endre készítette

Hozzászólások

Egyszerűen szép, várom a folytatást :)
Milyen szép pár!
Nagyon szépen köszönjük még egyszer a díszítést, tökéletes volt és nagyon tetszett mindenkinek!

Használt cikkek és régi kincsek az üzletben!

Talán sokan emlékeznek, hogy a Gyöngyház szalon kezdetekor még párhuzamosan egy használtcikk-üzletem is volt. Igyekszem minden régiségben meglátni a szépet és a lehetőséget, és ez a fajta szeretet a használt bútorok és tárgyak iránt évről évre fokozódik... talán a vintage stílushoz is ezért vonzódom annyira. Noha az üzlet már nem működik, a mai napig foglalkozom régi, használt bútorokkal, és tőlünk továbbra is vásárolhattok ilyen cikkeket. Ha kell, fel is újítjuk és vintage, régiesen új külsőt varázsolunk neki, de ha a megrendelő úgy kívánja, az eredeti, idő által megnemesített mivoltában is ezer örömmel eladjuk a kiválasztott terméket. Íme, egy kis ízelítő az elvihető darabokból!

Akinek felkeltettük érdeklődését, az további információért a vintagedekoracio@gmail.com-on érdeklődhet - vagy persze személyesen az üzletben!

 

 

Hozzászólások

De jó már nagyon vártam!
Gratulálok ehhez az oldalhoz, nagyon szép és praktikus dolgokat találhatunk rajta!
Nagggyon jó ez az oldal! Szupppi dolgokat találtam rajta!!!

A hét kedvence: csigás ablakdísz

Kezdjük a hetet kreatívan! Hoztunk egy új csináld magad! ötletet, mégpedig a csigaházakból fabrikált ablakdíszt. De nyugalom, az alapkellékkel ellentétben nem csigalassú az elkészítése gyorsan és könnyedén varázsolhatunk látványos dekorációt. Íme! 

Az első lépés, hogy tegyünk egy sétát vagy menjünk el kirándulni, és szerezzünk néhány csigaházat. A többi hozzávalót a képeken látjátok!

 

Ezután egy rossz vállfából szedjük ki a fém akasztót, és csavarjuk bele egy faágba. Dróttal rögzítsünk rá sima függönycsipeszt, és ez lesz a tartója az egész dísznek. 

Ezt követően fúrjuk ki a csigaházakat - a kezünkre persze vigyázzunk :) -, majd a lyukon keresztül kötözzük rájuk madzagot. A hagyományos madzag egyébként nagyon hálás kellék mindenféle kreatív dologhoz, természetes színével bármilyen stílushoz passzol, és nem mellesleg nagyon erős anyag. 

Utolsó simításként a csigaházak járataiba tűzzünk még kövirózsát vagy más, apró virágot, és csiptessük fel őket az előzőleg elkészített tartóra. Voilá, kész is a remekmű!

 

Hozzászólások

Ez nagyon király!
Sziasztok! Hatalmas boldogsággal tölt el minden egyes kedves szó, amit a boltba betérve vagy az utcán megállítva kapok tőletek. Azt szeretnénk kérni, hogy ezt a sok pozitív visszajelzést - és persze, ha van, a negatívot is - online is igyekezzetek aktívan kinyilvánítani a vintageblog.hu-n. 2015-öt írunk és ebben a virtuális éterben egy like, egy megosztás, egy komment a legnagyobb visszacsatolás. Szóval nagyon kérünk mindenkit, ha van véleménye a munkánkról vagy az oldalról, azt a vintageblog.hu-n egy-egy hozzászólással vagy kedveléssel jelezze felénk, nagyra értékelnénk, és nagyon sokat segítenétek vele. Köszönjük!
Nagyon jó ötlet :) A lányaimmal neki is állunk.
Szuper! Kérek képet róla! :)
Megcsináltam! Nagyon ötletes.
Megpróbálom lemásolni, nagyon tetszik!Várom az újabb ötleteket!

Barkácsoljunk együtt: lampionvirág

Mi már hangolódunk az őszre, úgyhogy hoztunk is nektek egy szuper, őszváró csináld magad! ötletet, amellyel akár a hosszú hétvégét is kreatívan lehet eltölteni!

A lampionvirág elkészítése nagyon egyszerű, de a végeredmény annál látványosabb. A hozzávalók: karácsonyfaégő, ördöglámpás virág - itt rendelhető, kés. 

 

 Ha előkészítettük a kellékeket, a késsel apró lyukakat kell ejtenünk a virágon. Nem valami kedves dolog, tudjuk, dehát valamit valamiért... Ha a lyukak készen vannak, csak tetszés szerint át kell bujtatunk az égősort a virágokon.

 

Kész is az újdonsült hangulatvilágításunk, amely különösen jól mutat az ablakban, lazán a dekorációs tárgyakon átfuttatva vagy az ágy rácsaira tekerve! Hogy tetszik?

 

 

Hozzászólások

Nagyon tetszik, épp ezért két évig ezzel díszítettem a karácsonyfámat. Nagy sikere volt.
Jó, még a teraszra is kitehető esti handulat világításhoz!

Betűk: a lakberendezés puzzle játékai

Ismét olyan különlegességet mutatunk Nektek, amelyet csak nálunk tudtok megvásárolni. Nagyon menő, nagyon exkluzív, és a menő lakberenezési magazinokban már biztosan ti is láttatok ilyet: jöjjenek a világító betűk!

A lakásdekoráció is egyfajta kommunikáció, közli az ott lakó stílusát, ízlését. A képek és a különböző tárgyak is beszédesek, de biztos nem annyira, mint a világítós betűkből összerakott szavak. A termékeket egyesével áruljuk, így kedvünk szerint párosíthatjuk őket, és könnyedén kirakhatjuk belőle a nekünk tetsző szavakat, de legtöbbször a családtagok neveinek kezdőbetűi is jól mutatnak egymás mellett. A betűket ledes lámpával látták el, éjszakai, romantikus fényforrásnak is tökéletesek, a sápadt világítás pedig remekül passzol a vintage hangulatú fa külsővel. Hamarosan az ábécé összes betűje elérhető lesz, addig is, egy kis inspiráció! 

A betűket itt, a webáruházunkban tudjátok megrendelni, folyamatosan bővítjük kínálatunkat!

 

H.jpgD.jpgg.jpg

Hozzászólások

Ilyet szeretnék rendelni. telefonon is hívhatlak benneteket?
Hát persze :) 06-20 966 4326
Kedves Ismerőseim! A világítós betűk készlete annyira gyorsan elfogyott, hogy jelenleg novemberre tudunk előjegyezve rendeléseket felvenni. Megértéseteket köszönöm! Gyöngyi

A nyár sztárja: az amerikai típusú szék (2. rész)

Folytatjuk a mostanában annyira népszerű amerikai típusú székek bemutatását. Az idei szezon sztárja a letisztult eleganciájával, minden vintage hangulatú esküvő és bármilyen más alkalomból megrendezett ünnepség alapvető kelléke. Béreljétek bármilyen eseményre netto 600 Ft/darab-os áron, garantáljuk, hogy a prémium fehér bőrrel párnázott székekről még táncolni is alig akartok majd felelni! 

 

Rendelésfelvétel: vintagedekoracio@gmail.com

Hozzászólások

Ez valami csodálatos, tényleg olyan mint a filmekben.